środa, 10 maja 2017

Jajka a'la flaczki

Nie wiem skąd wzięła się ta nazwa ale danie jest super. Proste a zarazem smaczne. Oczywiście Kasia musiała dodać swoje 4gr i zrobić je po swojemu 😜
Jajka a' la flaczki

Składniki:
8 ugotowanych na twardo jajek
3 duże cebule
2 łyżki masła
3 łyżki tartego sera
Sól pieprz papryka ostra
Łyżka tartej bułki

Przygotowanie:
Cebulę obieramy i kroimy w cienkie piórka. Zeszklić na maśle dodać pieprz sól paprykę zalać odrobiną wody dusić do miękkości. Jajka pokroić w plastry.


Żaroodporne naczynie wysmarować masłem i układać w nim warstwami pokrojone jajka i cebulę.


Ostatnią warstwę posypać wymieszanym serem z tartą bułką i masłem.


Wstawić do nagrzanego piekarnika około 180st. i piec nie więcej niż 15min. SMACZNEGO.

W oryginalnej wersji jest tak że cebulę dusimy w szklance białego wina. Ale dla mnie na śniadanie ten pomysł raczej kiepsko 😉

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Placki na serku twarogowym

 Dzień dobry kochani w ten niedzielny poranek😘. Jak tam samopoczucie? Na śniadanie Kaśka przygotowała pyszne placki z sera twarogowego😋😋...