środa, 31 maja 2017

Sznycel po Bawarsku

Kochani dziś wariacja na temat kotleta.
Niby tradycyjnie a inaczej .
Bardzo lubię przygotowywać ten
Sznycel po Bawarsku😍
Polecam

Składniki:
Schab
Musztarda
Chrzan
Sól pieprz
Jajka
Mąka
Tarta bułka
Masło

Przygotowanie:
Mięso myjemy osuszamy kroimy na plastry i traktujemy tłuczkiem (u mnie 3 kotlety ).
Do miseczki dodajemy musztardę oraz chrzan ( według uznania u mnie po 1 łyżeczce)  sól pieprz i kotlety. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i odstawiamy na 10-15min.
Do miski rozbijamy jajka i mieszamy widelcem.
Następnie kotlety obtaczamy w mące
jajku oraz tartej bułce.
Na patelni rozpuścić masło i usmażyć na złoto brązowy kolor z obu stron. SMACZNEGO.


Ja do smaku dodałam jeszcze świeży tymianek. Pycha
Kotlety czy tam sznycle można też usmażyć na oleju.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Placki na serku twarogowym

 Dzień dobry kochani w ten niedzielny poranek😘. Jak tam samopoczucie? Na śniadanie Kaśka przygotowała pyszne placki z sera twarogowego😋😋...