Chipsy z topinamburu :-)
Idealne jako mała przekąska lub tak jak w moim przypadku dodatek do zupy krem. Polecam
Składniki:
Topinambur dowolna ilość
Olej
Przygotowanie:
Topinambur obrać umyć pokroić na cienkie plasterki najlepiej na maszynce do krojenia. Olej rozgrzać i małymi partiami smażyć na głębokim oleju często mieszając . Przekładamy na ręcznik papierowy aby wchłoneły nadmiar tłuszczu .
SMACZNEGO
wtorek, 23 maja 2017
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Placki na serku twarogowym
Dzień dobry kochani w ten niedzielny poranek😘. Jak tam samopoczucie? Na śniadanie Kaśka przygotowała pyszne placki z sera twarogowego😋😋...

-
Uwielbiam gulasz a najbardziej z żołądków podany z plackami ziemniaczanymi. Takie danie to prawdziwa dla mnie uczta :-) A wy kochani l...
-
To regionalna potrawa kuchni Śląskiej konkretnie pochodzi ona z Wisły. Legenda głosi że żebrak który ponoć przygotował tą ...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz