Małe co nieco do kawy.
Dziś ulubione ciastka mojej babci Anny czyli Śląskie Makrony. Ciasteczka które przeważnie gościły podczas odpustów na śląskich stołach.
Składniki:
3 białka
120g cukier puder
150g bułki tartej
olejek waniliowy lub migdałowy 4-5 kropelek
Przygotowanie:
Białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i dalej chwilę miksujemy. Wsypujemy bułkę tartą mieszamy drewnianą łyżką pod koniec dodajemy olejek. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy kupki ciasta. Pieczemy w 180st przez około 15 minut aż delikatnie zaczną się rumienić. SMACZNEGO
Ja dodałam cukru połowę bo dla mnie to za dużo:-)
poniedziałek, 1 maja 2017
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Placki na serku twarogowym
Dzień dobry kochani w ten niedzielny poranek😘. Jak tam samopoczucie? Na śniadanie Kaśka przygotowała pyszne placki z sera twarogowego😋😋...
-
Uwielbiam gulasz a najbardziej z żołądków podany z plackami ziemniaczanymi. Takie danie to prawdziwa dla mnie uczta :-) A wy kochani l...
-
Żeberka z szybkowaru Składniki: Kg żeberka extra miesne lub jakie tam mamy 2-3 łyżki masła i oleju Przyprawy: Sól pieprz czos...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz