poniedziałek, 29 maja 2017

Pyszna przekąska z cebuli

Ostatnio częściej gotuje dania z kuchni Indyjskiej . Tym razem fajna przekąska pod nazwą Onion bhaji czyli cebula w cieście. Fajnie doprawiona bardzo ciekawa w smaku. Polecam

Składniki:
2duże cebule
3łyżki mąki z ciecierzycy
1jajko
2łyżeczki mielonego chilli
2łyżeczki mielonej kolendry
2łyżeczki curry
Świeża kolendra
Sól pieprz olej


Przygotowanie:
Cebulę obieramy i kroimy w cienkie ringi. Każdy jeden kawałek oddzielamy od siebie(mają być pojedyńcze kółka). Do miski z cebulą dodajemy resztę składników i mieszamy do momentu wymieszania się składników. W głębokim garnku rozgrzewamy olej.
W rękach formujemy nieduże kulki i wrzucamy do garnka. Smażymy z dwóch stron na złoto( olej nie może być za gorący ponieważ wierzch się spali a środek będzie surowy). Odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z jogurtem naturalnym. 


SMACZNEGO.

U mnie jogurt naturalny zastąpiłam greckim. Przypraw też dodałam według własnego gustu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Placki na serku twarogowym

 Dzień dobry kochani w ten niedzielny poranek😘. Jak tam samopoczucie? Na śniadanie Kaśka przygotowała pyszne placki z sera twarogowego😋😋...