Kochani czy słyszeliście o kotletach sojowych w zalewie.
Tak przygotowane kotleciki to ulubiona przekąska mojego męża.
Przepis dostał się w moje ręce przez przypadek :-)
I często gości na moim stole.
I często gości na moim stole.
Polecam serdecznie
Składniki:
Opakowanie kotletów sojowych
1cebula
3ziela angielskie
1liść laurowy
1litr wody
2łyżeczki Vegety
2łyżki octu
2łyżki cukru
Jajko
Tarta bułka
Mąką
Przygotowanie:
Kotlety robimy tak jak pisze na opakowaniu. Następnie studzimy i obtaczamy w mące jajku tartej bułce i smażymy na złoto.
Do garnka wlewam wodę dodaję cebule pokrojona w piórka vegete liść ziele i gotujemy. Nastepnie dodaje ocet i cukier gotujemy jeszcze chwile .
Do lekko przestudzonej zalewy dodajemy kotlety studzimy i wkładamy do lodówki.
Kotlety są dobre następnego dnia lecz nie pytajcie mnie ile można je trzymać .
U mnie były robione wczoraj a dzisiaj ich już nie ma😞SMACZNEGO
To prawda u mnie znikają bardzo szybko są pyszne.
Zalewa jest na słodko kwaśno jesli ktoś lubi bardzo kwaśne musi dodać więcej octu.
U mnie były robione wczoraj a dzisiaj ich już nie ma😞SMACZNEGO
To prawda u mnie znikają bardzo szybko są pyszne.
Zalewa jest na słodko kwaśno jesli ktoś lubi bardzo kwaśne musi dodać więcej octu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz